Ciąg dalszy postów niekosmetycznych. Dziś trochę o jedzeniu. Za nim przejdę do tematu, muszę wspomnieć, iż jestem osobą szczupłą - mój rozmiar to 36/S, a do tego zabieganą. Ciągle coś gdzieś, obowiązki, stres.... przez co jadam mało regularnie i szybko. W tygodniu nie mam czasu na spędzanie kilku godzin w kuchni. Od poniedziałku do piątku musi być szybko, smacznie i zdrowo... a raczej powinno być. Uwielbiam gotować, jeść, smakować, tworzyć, bo umiejętność gotowania to umiejętność tworzenia, więc tworzę najczęściej w weekendy, szczególnie w soboty.
Ostatnio w moje rączki trafiła Patelnia granitowa non-stick firmy Ballarini - GRANITIU. Teraz już wiem co oznacza dobry sprzęt w kuchni.
Kilka słów od producenta:
„Właściwości bezpiecznego dla zdrowia stopu metalu
zawartego w patelniach granitowych Ballarini Granitium gwarantują doskonały
rozkład ciepła, podczas gdy wyjątkowa wytrzymałość kamienia pozwala na
odnowienie autentycznych więzi z naturą. Naturalny kolor i wygląd linii
Ballarini Granitium sprawiają, że ta patelnia granitowa jest czymś prawdziwie
unikalnym. Dzięki Granitium każde
smażenie wzbudza naturalne emocje, jak za starożytnych czasów, kiedy jedzenie
przyrządzane było bezpośrednio na kamieniu.
Cząsteczki mineralne zawarte w powłokach Ballarini
Granitium gwarantują:
Długą żywotność patelni granitowej,
Nieprzywierającą powierzchnię, odporną na zarysowania,
Wysoką odporność na niszczące działanie zmywarki,
Łatwość czyszczenia powierzchni patelni po użyciu,
Bezpieczeństwo dla zdrowia i środowiska – patelnia
granitowa nie zawiera PFOA, związków niklu ani metali ciężkich."
Czym zauroczyła mnie patelnia?
Mianowicie jakością, która jest na wysokim poziomie, łatwością użytkowania, mycia, wysoką odpornością na zniszczenia mechaniczne. Dodatkowym atutem patelni Ballarini - GRANITIU jest uchwyt zaopatrzony we THERMOPOINT, który
sygnalizuje poziom nagrzania oraz wystudzenia patelni - co przedstawiają zdjęcia poniżej. Dodatkowo ergonomiczna rączka patelnia Ballarini, izoluje ciepło.
Podobno odporność termiczna do 160 stopni, czy faktycznie? Nie wiem, ponieważ nie wkładam patelni Ballarini Granitium do gorącego piekarnika.
Patelnia granitowa non-stick firmy Ballarini - GRANITIU dobrze spisuje się zarówno na płynie elektrycznej jak i na tradycyjnej kuchence gazowej.
Dobry sprzęt w kuchni to podstawa.
Na zakończenie polecam Wam pyszną, choć mało fit sałatkę. Warta jest grzechu. Do tego rybka i obiad gotowy.
WARSTWOWA SAŁATKA Z JAJKIEM I GROSZKIEM
Potrzebujemy:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- dowolna sałata
- 1/2 cebuli
- 1/2 puszki groszku
- około 150 g sera żółtego
- sos - majonez pomieszany z jogurtem
- przyprawy sól, pieprz
można dodać inne składniki np. pieczarki
Wykonanie
Składniki układamy warstwami. Na dół miski układamy sałatę, na to cebula dość drobno posiekana, następnie odsączony groszek i nasz sos - dowolna ilość. Sos doprawiamy przyprawami. Na niego wędrują posiekana jajka i ponownie sos wraz z solą i pieprzem. Na koniec tarty ser.
Do tego smażona rybka i szybki obiad gotowy.
LINK marki Ballarini TU
Miłego dnia
fajna patelnie :) i pyszne danie:)
OdpowiedzUsuńJa mam patelnie ceramiczne i bardzo sobie je chwalę. O granitowej czytam po raz pierwszy ;) To kiedy zapraszasz na wyżerkę potrawami z tej patelni ;):) ??
OdpowiedzUsuńdobry sprzęt w kuchni to podstawa, zapraszam Cię zawsze ;)
Usuńzaciekawiła mnie ta patelnia
OdpowiedzUsuńSałatka musi być pyszna- choć faktycznie, ze względu na ser i sos z majonezem wcale nie jest fit ;)
OdpowiedzUsuńtak, lecz mimo te jest pyszna, polecam do tego rybka ;D
UsuńFit, czy nie, na pewno obiad był pyszny :)
OdpowiedzUsuńZaciekawiła mnie ta patelnia
OdpowiedzUsuńZupełnie nie znam się na sprzęcie kuchennym. Patelnia wygląda oryginalnie, a sałatka na pewno jest pyszna.
OdpowiedzUsuńUmm, jummy! Just got so hungry!
OdpowiedzUsuńHow about following each other and giving support?
Let me know,
www.blogvivalavida.com
Katja, from Slovenia
musze sobie kupic jakas patelnie bo nie mam zadnej i w garnkach smaże :D
OdpowiedzUsuńMNIAM:)
OdpowiedzUsuńSpodobałaby się Babci Myszy. Wygląda bardzo solidnie i estetycznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie.
OdpowiedzUsuń